top of page

הסכם ממון במקום גירושין

הקורונה גרמה לכולנו להיות יותר בבית בחיק המשפחה הגרעינית. בתקופה הזו חווינו העדר המסגרות, סגירת בתי הספר, יציאה לחל"ת וירידה משמעותי בהכנסות. כל אלה הכניסו הרבה לחץ, אי הוודאות על התא המשפחתי ובמקרים רבים אף גרמו למשברים במשורים האישי, הזוגי וההורי ולפרידות כואבות שחלקם אף נגמרו בגירושין.

אבל יש גם מקרים שונים. יש משפחות שה"ביחד" הכפוי הביא את הזוגות להתמודד עם הקשיים ולחשוב פעם שניה על פירוק המשפחה.

לקוחות פנו אלי למשרד לצורך עריכת הסכם גירושין בתחילת 2020, לאחר 17 שנות נישואים ו-3 ילדים בוגרים החליטו להתגרש, לטענתם נפער פער בניהם, ישנם קשיים בתקשורת ומריבות בלתי פוסקות.

הם הגיעו לפגישת ייעוץ ראשונה, מגששים לגבי התהליך והאופן הנכון ביותר להתגרש מבלי לפגוע בילדים. בשלב זה, הם כבר החליטו על מגורים נפרדים וחלוקה של האחריות על הילדים. אבל אז הגיעה הקורונה וטרפה את התוכניות של כולנו וגם שלהם. חלק גדול מהמחלוקת שלהם נבע מפוטנציאל ההתעשרות של בת הזוג כתוצאה מצפי לירושה גדולה עקב מכירת עסק משפחתי שבבעלות הוריה.

המגורים המשותפים בתנאי הקורונה גרמו לבני הזוג לראות דברים באופן שונה לגבי הזוגית שלהם, והתא המשפחתי. הקריירה קיבלה מקום משני, בת הזוג יצאה לחל"ת מעבודתה האינטנסיבית ובן הזוג נעדר פחות מהבית, הם ערכו ביחד ארוחות משפחתיות ובילו זמן איכות עם הילדים.

כעורך דין המתמחה בדיני משפחה ובגישור בין בני זוג, זיהיתי את ההתקרבות המחודשת במפגשים וסייעתי להם למצוא דרך חדשה דרך הדברות, הבנה הדדית והצעתי לבחון מחדש את הקשר בניהם. על מנת למנוע מחלוקות עתידיות בנוגע לאופן חלוקת הרכוש, המלצתי לערוך הסכם ממון באופן שאינו משתמע לשני פנים, ובכך למנוע מצב בו מי מבני הזוג ינסה לתת לעקוף את ההסכם במסגרת הליכי גירושין אם יתרחשו בעתיד. בהסכם הממון שניסחתי וידאתי כי לא ניתן לתת להסכם פרשנויות אשר הינן מנוגדות לכוונת הצדדים בעת חתימתם על ההסכם. הואיל ועסקינן בהסכם רגיש ובעל השלכות משמעותיות, המחוקק קבע שיש לבדוק שההסכם נעשה מרצונם החופשי של בני הזוג, ללא לחץ וכפייה של מי מהם על משנהו, ושכל אחד מהם הבין היטב את המשמעות של כל סעיף וסעיף בהסכם וכי הוא מסכים לכל האמור בהסכם. לפיכך, בני זוג החותמים על הסכם ממון חייבים לאשר אותו לאחר הנישואין אך ורק בפני שופט.

עם הסכם ממון המסדיר את חששותיהם לגבי אופן החלוקה של הרכוש והנכסים המשותפים וההגנה על הונה של בת הזוג ממכירת העסק המשפחתי, חזרו בני הזוג למערכת יחסים משפחתית תקינה.

חשוב ביותר שהסכם הממון ייערך על ידי עורך דין המתמחה בתחום דיני המשפחה ואשר יכול לצפות את כל המחלוקות אשר עלולות לצוץ במקרה של גירושין ולמנוע אותן באמצעות הסכם הממון.

לעו"ד דניאל ויגלר ניסיון רב בעריכת הסכמי ממון , בעל יכולת לזהות במהירות את צרכי הלקוח, ולהתאים לו את האסטרטגיה המתאימה והיעילה ביותר לצורך ניהול ההליכים המשפטיים עבורו, וכן ניסיון רב בהליכי גישור בסכסוכים משפחתיים. המוטו של משרד עו"ד דניאל ויגלר הוא התאמה לצרכים ולרצונות של הלקוח, מתן תמיכה ואוזן קשבת ללקוחותיו, הן במהלך ניהול ההליכים המשפטיים והן לאחר סיומם. לפרטים ויצירת קשר התקשרו 03-7444391

Comments


bottom of page