לאחרונה הגיעו למשרדינו זוג שמתגורר כבר שלוש שנים בארה"ב בעקבות רילוקיישן שקיבל הבעל לעבודה בחברת הייטק בסן פרנסיסקו.
הזוג החליט להתגרש במדינת קליפורניה בה הם גרו. בשובם לארץ, נתקלו בני הזוג בבעיה - הגירושין שלהם לא קיבלו תוקף על ידי בית הדין הרבני. בני הזוג פנו אלינו בבקשת עזרה וליווי בתהליך המורכב.
מוסד הנישואין במדינת ישראל, בעקבות הבלעדיות של הרבנות הראשית בנושא, הינו מהמורכבים בעולם.
ישראל היא המדינה היחידה בעולם המערבי המקיימת במקביל שתי ערכאות שיפוט - אזרחית ודתית. כפילות זו יוצרת באופן סדיר חיכוכים וכפילויות בין הסמכויות של הערכאות המשפטיות השונות בנושאים מגוונים כגון: גירושין, משמורת, חלוקת רכוש, ירושה ועוד.
אזרחים חושבים שדווקא בגלל שהסמכות לנישואין ולגירושין בחו"ל הן אזרחיות התהליך יהיה קל יותר עבורם. אולם בניגוד לדעה הרווחת, בחירה שכזו טומנת בחובה מורכבות שעלולה דווקא לסבך את בני הזוג בחזרתם לארץ.
גם הליך גירושין שהתקיים מחוץ לארץ ישראל, אפילו אם קיבל אישור מרבנות בחו"ל עלול להיתקל בבעיה עם בבואם לקבל הכרה מבית הדין הרבני בארץ.
ומה קורה במצב של נישואין אזרחיים?
גם במקרה של נישואים אזרחיים, בית הדין הרבני יהיה בעל הסמכות בעניין הגירושין, ולפיכך, גם אם בני הזוג נישאו בטקס נישואין אזרחי מחוץ לארץ, עדיין התרת הנישואין בארץ תיעשה רק על ידי בית הדין הרבני.
זוגות ישראלים שחיים בחו"ל, זוגות ישראלים שנישאו בחו"ל בנישואים אזרחיים או אפילו זוגות יהודים שנישאו בחו"ל בתוך קהילה יהודית מצאו עצמם בתוך תסבוכת בירוקרטית כשהגיעו לארץ וביקשו לקבל אישור מבית הדין הרבני להסכם הגירושין שלהם.
על מנת להסדיר את התהליך בצורה הטובה ביותר עבורכם, אנו מציעים להיעזר בגורם מקצועי ומנוסה שבאפשרותו ללוות אתכם יד ביד באופן מיטיבי על מנת להסדיר את הליכי הגירושין.
משרד עו"ד דניאל ויגלר מתמחה בדיני משפחה והליכי גירושין, ונותן מענה לכל הסוגיות וההליכים המשפטיים הקשורים לנושאים אלו.
כתבה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי,
ליצירת קשר ולתאום פגישה 03-7444931
Comments