צוואה מהווה מסמך משפטי אשר קובע כיצד יחולקו נכסיו ורכושו של אדם לאחר מותו. אנשים רבים נוטים לחשוב שצוואה רלוונטית רק לגילאים מאוחרים כאשר בפועל צוואה הינה דבר אשר מומלץ שכל אחד ואחת יערכו, וזאת בכל גיל ולא רק בעת זקנה.
בכתבה הבאה, ריכזנו עבורכם את כלל הגורמים שיש לקחת בחשבון בעת החלטה מתי לערוך צוואה, ואת החשיבות של עריכת צוואה גם בגילאים צעירים יותר.
על מה צריך להקפיד בעריכת צוואה
צוואה היא מסמך משפטי המתאר את רצונו של אדם לחלוקת העזבון אחר פטירתו. עריכת צוואה היא תהליך חשוב הדורש שיקול דעת ותשומת לב לפרטים רבים תוך הבנה שהצוואה מתייחסת לרצונות שלנו נכון למועד עריכתה ועליה לחזות בעצם מה היינו רוצים שיקרה עם עזבונו במידה שדקה לאחר החתימה נלך לעולמנו. כל ניסיון אחר, לערוך צוואה שתחזה שלל מצבים לאורך השנים נדון לכישלון ויקשה לפרש וליישם את הצוואה, ולכן, לאחר החתימה על הצוואה, כאשר אדם עומד בפני שינויים מהותיים בחייו עליו לתקן ולערוך מחדש את צוואתו כדי להתאים את הדברים לשינויים אלו.
להלן מספר דוגמאות בהם מומלץ גם "לצעירים" לערוך צוואה:
צעיר אשר מקיים מערכת יחסים עם בת זוג במשך פרק זמן כלשהו וגר איתה ביחד. הרי במצב דברים זה, אם אותו צעיר ילך לעולמו בלי שערך צוואה, בת הזוג בהחלט תוכל לטעון שהייתה ידועה בציבור ואם טענתה תתקבל היא תקבל מחצית מהרכוש ולעיתים אף ⅔ מהרכוש של אותו צעיר.
צעירה אשר זה עתה התגרשה ויש לה שני ילדים קטנים והיא רוצה שכל רכושה יהיה רק להם לאחר פטירה ושלגרוש שלה לא תהיה שליטה בניהול הרכוש חייבת לערוך צוואה, שכן, אם לא תערוך צוואה ולא תקבע במסגרתה מי ינהל את רכוש ילדיה, הרי שעל פי חוק, הגרוש אשר הינו האפוטרופוס הטבעי של ילדיה יחזיק וינהל בפועל עבורם את כל הכספים והרכוש.
צעיר אשר הוריו כבר אינם בחיים ויש לו שני אחים אך הוא בקשר עם אח אחד סכסוך עם האח האחר חייב לעשות צוואה, אחרת שני האחים יירשו אותו בחלקים שווים ביניהם.
צעירה אשר החליטה להתגרש מבעלה אך בחרה לדחות את תהליך הגירושין עד שילדיה יגדלו, חייבת לערוך צוואה, אחרת אם תלך לעולמה בטרם החלה בהליכי הגירושין, בעלה בוודאת יירשה מחצית מרכושה במקום שהכל יעבור לילדיה.
צעיר אשר עומד להתחתן ואשר ערך הסכם ממון עם אשתו היות שהתחייב בפני הוריו שדירה שקיבל מהם במתנה תהיה רק שלו ולא תהיה משותפת עם בת הזוג. הסכם ממון הרי מגן רק על מקרה של פרידה, אך ללא עריכת צוואה, במקרה של פטירה האישה יורשת חצי ולעיתים אף ⅔.
כל המצבים שנרשמו לעיל, הינם רק רשימה מצומצמת של מצבים בהם ממולץ לערוך צוואה גם בגילאים צעירים יותר. מדובר במקרים מהחיים, בצוואת שנערכו במשרדי על ידי לקוחות המשרד לאחר שקיבלו ייעוץ משפטי והבינו את הסיכונים באי עריכת צוואה.
משרד עו"ד דניאל ויגלר מתמחה התחום דיני ירושות וצוואות ונותן מענה לכל הסוגיות וההליכים המשפטיים הקשורים לנושאים אלו. כתבה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי, ליצירת קשר ולתיאום פגישה התקשרו 03-7444931
Comments